Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kutyafajták kiválasztása

sdc12077.jpg LABRADOR RETRIVER:

Véleményem szerint a labrador az egyik legtökéletesebb természetű kutya. Kedves,ragaszkodó,rajong a gazdájáért. Mivel apportirozásra tenyésztették nagy termete ellenére is nagyon gyengéd, tényleg nagyon ügyel arra,hogy a kenyeret egy madárkánál is óvatosabban vegye el a kezedből. A harapás kizárva. Nagyon kiegyensúlyozott,nyugodt intelligens kutya.Viszont,mint már mondtam termete nagy,ezért természetesen nem ő az alkalmas az öleb,szobakutya szerepre. A kertben érzi jól magát. Egyébként testi fogyatékosoknál vagy vakoknál is használják csodálatos elméje miatt.

 Adatok:

Magasság: Kb. 45-50 cm

 Színválaszték: Fekete; Barna; Zsemleszínű (a képen látható)

 

 

 

 

 

westi-34620513.jpgWEST HIGHLAND WHITE TERRIER (WESTIE):

Nagyon aranyos kiskutya,például ez a fajta az amelyik szobakutyának alkalmas. Bár elég mozgékony, azzal számolni kell. És, ha kutyát akarunk tenyészteni, sajnos azzal is,hogy hajlama van az öröklődő betegségekhez. A legtöbb ilyen betegség a szülőktől származik. Pl.: Diszplázia: elégtelen vérellátás a csípőizület egyik oldalán. Emiatt a combcsont felső része károsodik, vagy a legeslegrosszabb esetben elhal. Ezek mellett a veszti szőrét rendszeresen kell gondozni. A lusta gazdik időt spórolhatnak azzal,hogy rövidre vágják. Így nyáron se lesz olyan melege.                                       

 

 

 

 

 

 

puli3.jpgPULI:

Házi kedvencként nem igen tartják még. De régen terelőkutyaként alkalmazták, ezért ha pulit választanak ne lepődjenek meg,ha össze próbálja terelni a gyerekeket. De amúgy jó természetű, vidám kutyus. Nagyon intelligens fajta. Gazdái szavait,intését,de még a gazdi szemeivel kifejezett akaratát is parancsnak veszi,és boldogan teljesíti. Nagyon mozgékony,sohasem lusta, mellette nem lehet elszomorodni.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

:))

(Hajnikaa, 2012.04.06 13:19)

Nagyon jó a weboldal!!! Nagyon szerizem a kutyukat! :D Nekünk is volt egy zsemle színű labrink....és tényleg nagyon nyugodt és okos kutya volt!!!

csillvill-2000

(katalexa, 2012.01.28 17:44)

nagyon klassz az oldal